کد مطلب: 116170
رفع تمام ابهامات از مذاکرات ژنو/ از حقوق حقه خود کوتاه نمي‌آييم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 664

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي در مراسم سالگرد شهادت شهيد مجيد شهرياري در دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به خصوصيات اخلاقي اين شهيد گفت: شهرياري به حق شهريار شهداي علم و دانش است و من توفيق داشتم در سال 69 که وي به عنوان دانشجوي رشته هسته‌اي مقطع ارشد در دانشگاه صنعتي شريف تحصيل مي‌کرد، در خدمت وي باشم.

وي افزود: شهرياري جهاد في سبيل‌الله را درک کرده بود و من حتي در از دست دادن عزيزان به اندازه شهادت وي متاثر نشدم.

صالحي ادامه داد: يکي از عوامل تأثر در شهادت شهرياري فراغ يار بود و ديگري اينکه مي‌دانستيم چه گوهري را از دست داده‌ايم. به طوري که پس از شهادت وي مقام معظم رهبري جوياي اطلاعات در مورد شهرياري شدند که من گفتم اگر به شهرياري در تخصصش نمره صد بدهيم به بهترين شخص در علم هسته‌اي کشور مي‌توان نمره 50 داد.

وي اضافه کرد: در بخشي از موضوع غني‌سازي 20درصد کسي را براي محاسبات بحرانيت نداشتيم و شهرياري تنها مرجع بود که خودش نيز تائيد کننده بود.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: دانش،‌معرفت و حکمراني خوب از عناصر قدرت يک ملت است و شهرياري در اين عناصر قدرت سهيم بود.

وي در ادامه با تشريح پرونده هسته‌اي ايران در 11 سال گذشته گفت: حدود 11 سال از پرونده هسته‌اي ايران مي‌گذرد که در اين مدت دشمن ابهاماتي را ايجاد کرده است.

صالحي افزود: دشمن مي‌گويد چرا جمهوري اسلامي ايران که نفت و گاز دارد، به دنبال انرژي هسته‌اي است و افکار عمومي را با توجه به ابزار قدرتمند رسانه‌هاي جهاني منحرف مي‌کند.

وي عنوان کرد:‌اين حرف آنان يک دروغ بزرگ است زيرا براي کشورهايي مثل ايران که افتخار تمدن سازي دارند، واجب است که در توليد انرژي به گونه‌اي برنامه‌ريزي کنند تا انرژي مطمئن تا ابد در اختيار ملت باشد.

صالحي خاطرنشان کرد: با يک ارزيابي متوجه مي‌شويم که انرژي هسته‌اي بر اساس قيمت سوخت فسيلي به صرفه‌تر است يعني وجود نيروگاه هسته‌اي مانند بوشهر سالانه 7 تا 8 ميليون بشکه نفت را صرفه‌جويي مي‌کند.

وي افزود: قيمت سوخت فسيلي نيروگاه‌هاي ما تقريبا صفر است، روزانه يک ميليون و 800 هزار بشکه نفت و 500 ميليون متر مکعب گاز مصرف مي‌کنيم. يعني حدود 4 ميليون بشکه سوخت فسيلي معادل 400 ميليون دلار اعتبار در روز براي توليد انرژي مصرف مي‌شود.

وي ادامه داد:‌هر نيروگاه هزار مگاواتي در سال مانع انتشار قريب به 7 ميليون تن گاز آلاينده در هوا مي‌شود.

رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به ابهامات ديگري که دشمنان در رابطه با انرژي هسته‌اي کشور مطرح کرده‌اند، عنوان کرد: دشمن ميگويد چرا ايران مانند يک بچه لجوج لجاجت مي‌کند در صورتي که طرح اين مسئله ابهام شيطنت‌آميزي است که با شيوه‌هاي عالمانه بيان مي‌شود.

صالحي اضافه کرد: براي نخستين بار در سال 2003 آمادگي خودمان را اعلام کرديم تا بنا برخواسته آنها شفاف‌سازي کنيم و اجازه دهيم حتي فراتر از تعهدات بازرسي کنند، پروتکل 6 ماهه را امضا کرديم و قريب به دوسال و نيم از اجراي آن مي‌گذشت که حتي دو بار از تاسيسات نظامي ما در پارچين بازديد کردند ولي پس از دو سال و نيم وفاي به عهد نکردند، همه چيز را متوقف کرده بوديم که پس از نقض عهد دشمن فعاليت‌ها را آغاز کرديم.

صالحي يادآور شد: در سال 88 و 89 بيانيه تهران، ترکيه و برزيل صادر شد،‌ما اگر به دنبال توليد غني‌سازي 20 درصد بوديم، به آژانس نامه نمي‌فرستاديم که به ما سوخت رآکتور دهند درحالي که گفتند 20 درصد را با شرط و شروط تامين مي‌کنند و شرط و شروط آنها حاکميت کشور را زير سؤال مي‌برد.

وي خاطرنشان کرد: از ما خواستند اورانيوم غني‌شده 5 درصد خودمان را به خارج منتقل کنيم که اين خواسته آنها را نيز قبول کرديم ولي به دليل اعتماد به دشمن به صورت 400 کيلويي منتقل شد.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: بيانيه تهران نيز بر اساس درخواست اوباما بود و حتي باور نمي‌کردند آن را امضا کنيم و وقتي امضا شد دوباره خلف وعده کردند و چند روز بعد قطعنامه تحريم را در سازمان ملل به راي گذاشتند. بنابراين ما لجاجت نکرديم.

صالحي عنوان کرد: در سال 88 تعداد سانتريفيوژ کشور 5 هزار بود و 1500 کيلو اورانيوم غني‌شده داشتيم، سايت فردو وغني‌سازي 20 درصد را نيز نداشتيم و صفحات سوخت هم ساخته نشده بود ولي امروز 19 هزار سانتريفيوژ داريم. بيش از 7 تن اورانيوم 5 درصد و در حال توليد 15 نوع راديو دارو هستيم.

صالحي ادامه داد: در مذاکرات اخير حضور مردم در انتخابات بسيار موثر بود و فهميدند با اين ملت نمي‌توان از طريق فشار برخورد کرد.

وي افزود: ما انقلاب اسلامي هستيم که ادعا داريم در بستر اخلاق حرکت مي‌کنيم بنابراين بداخلاقي نمي‌کنيم و اينکه کسي بخواهد ديگري را بدنام کند درست نيست.

وي افزود:‌ مبناي گفتمان ما و مسئولانمان بايد حقيقت و انصاف و بدور از غلو باشد بايد انسجام داخلي و يد واحده داشته باشيم.

صالحي اضافه کرد: خداوند در قرآن آورده است که اگر دشمن از در صلح برآمد ما نيز از در صلح درآييم ولي چشمانمان باز و هوشياري تمام داشته باشيم.

وي با اشاره به ابهامات موجود در مذاکرات ژنو گفت: يکسري از افراد تلقين مي‌کنند که ما همه چيز را داديم و چيزي نگرفته‌ايم ولي اينگونه نيست.

وي ادامه داد:‌البته ما مي‌توانستيم در شرايط بهتري باشيم و تفاهم‌نامه را قوي‌تر تنظيم کنيم اما دلايلش را در روزي مطرح مي‌کنم که اقتضاء شرايط به گونه‌اي باشد که بتوانيم اين مسائل را باز کنيم.

صالحي افزود: ملت ايران با دشمن اتمام حجت کرده است و اگر آنها خلف وعده کنند ملت مي‌دانند که نظام، مقام معظم رهبري و دولت آنچه در توان داشت انجام داد ولي دشمن تماميت‌خواه است.

صالحي عنوان کرد: ما اساس توليد غني‌سازي 20 درصد را نداشتيم ولي به ما سوخت ندادند و توليد کرديم، براي يک رآکتور نياز داشتيم که به همان اندازه توليد کرديم.

وي افزود:‌در مورد رآکتور اراک نيز به خودم و مسئولان تذکر مي‌دهم که در اين تفاهم‌نامه مشکلي با رآکتور اراک نداريم ولي برخي تحليلگران آمريکايي از توقف رآکتور اراک گفته‌اند.

وي اضافه کرد: آنها مي‌گويند رآکتور اراک منشا توليد پلوتونيوم است که براي ساخت سلاح هسته‌اي به کار مي‌رود ولي اين مسئله استدلال درستي نيست زيرا پلوتونيومي براي تسليحات به کار مي‌رود که همراه با سموم نباشد و در رآکتور اراک پلوتونيوم موثر در ساخت سلاح توليد نمي‌شود.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: مي‌گويند ممکن است سوختي بگذاريم که قبل از ايجاد سموم پلوتونيوم موثر توليد کنيم در حالي که دوربين‌هاي آژانس به طور 24 ساعته در نيروگاه‌ها فعال هستند.

وي افزود:‌مي‌خواهند رأکتور اراک متوقف شود زيرا قصد دارند هرگز پرونده ايران به حالت عادي بازنگردد در حالي که گفته‌اند پس از تفاهم‌نامه اول و دوم حالت عادي براي ايران در نظر گرفته مي‌شود.

صالحي گفت: ما مي‌خواهيم رآکتور ساخت آب سنگين داشته باشيم ولي آنها مي‌خواهند ما را ازحقمان محروم کنند در حالي که مقام معظم رهبري فرمودند هيچ کدام از حقوق حقه که NPT براي کشورها در نظر گرفته است، نبايد از ما گرفته شود.

وي ادامه داد: NPT به صراحت آورده است که کشورهاي عضو مي‌توانند از حقوق حقه استفاده کنند که يکي از آنها نيز توليد انرژي صلح‌آميز است. بنابراين نگويند حق غني‌سازي را با شروط مي‌پذيريم. اين حق غني‌سازي نيست.

وي ادامه داد: مجلس به ما تکليف کرده است که تا 20 هزار مگاوات نيروگاه هسته‌اي داشته باشيم. با روس‌ها در حال مذاکره هستيم و اميدواريم سال آينده شاهد کلنگ‌زني دومين نيروگاه هسته‌اي و آب‌شيرين کن در بوشهر باشيم.

وي گفت:‌دشمن نگويد مي‌توانيم غني‌سازي کنيد ولي مثلا تنها يک گرم در روز، اين حق نيست.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html